Elmali-tarcinli tatli


Malzemeler:

  • 5 golden elma
  • Toz tarcin
  • Toz seker
  • 1 yumurta
  • 4 yemek kasigi un
  • 1 litre sut
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket toz krem santi
  • Hindistan cevizi, ceviz veya findik

Elmalari soy ve kucuk kucuk dogra. Bes yemek kasigi toz seker ve 1,5 cay kasigi tarcinla elmalari tavada elmalar sekeri tamamen cekene kadar pisir. Bundan sonra elmalari borcama al. Elmalar suyunu salacak, suyu muhallebiyi gevsetmemesi icin alma.

Bir yumurta, dort yemek kasigi un, bir su bardagi toz seker, bir litre sut ve bir paket vanilyayla muhallebi pisir. Bu arada dibi tutmasin diye paso tencere basinda olmak ve karistirmak lazim. Muhallebi fokurdamaya basladigi zaman toz krem santiyi dok ve blenderla iyice karistir. Bu karisimi borcamdaki elmalarin uzerine dok. Bunun da uzerine evde hindistan cevizi, dovulmus ceviz veya findiktan ne varsa serp ve sogumaya birak.

Yorum bırakın