Kapuska


Sebze bilgimin az geldigine kanaat getirip esimden lahana almasini rica ettim. Bunun sonucunda dort bes kiloluk nur topu gibi bi lahanamiz oldu 😀 Buna mukabil arka arkaya lahana tarifleri olacak. Saskinlik yaratmamasi icin acikliyorum.

Malzemeler:

  • 250 gr kiyma
  • Bir orta boy sogan
  • Uc orta boy domates
  • Beyaz lahana (Yikanmis kesilmis bir yemek tabagindan biraz fazla kullandim.)
  • Bir yemek kasigi domates salcasi
  • Zeytinyagi
  • Tuz
  • Karabiber

Lahanayi hasla. Haslama esnasinda lahananin kendinden cok gecmemesine dikkat et 🙂

Domatesi ve sogani soy, beraber robottan gecir. Kiymayi buna ekle, tuz ve karabiber ekleyerek kavur. Haslanmis lahanayi tencereye ekle, uzerine salcayi koy. Tencerenin kenarina gelecek kadar su ilave et. Lahana pisene kadar pisir.

Reklamlar

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap /  Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap /  Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap /  Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap /  Değiştir )

Connecting to %s