Kiymali mercimek


Bunun standart bir etli sebze yemeginden yapilis farki yok. Yine de butunluk acisindan malzemeler soyle:

  • 250 gr kadar kiyma
  • Uc orta boy domates
  • Bir sogan
  • Tuz
  • Karabiber
  • Zeytinyagi
  • Bir bucuk su bardagi kadar yesil mercimek

Domates ve sogani soy, robottan gecir. Bunlari kavurur. Uzerlerine kiyma, tuz ve karabiber ekle. Bu sekilde kiymayi da kavur. Mercimegi yika. Tencereye ekle. Uzerine gelecek kadar su koy. Mercimek pisene kadar pismeye birak.

Deneysel: yesil mercimek azligindan kirmizi mercimek – yesil mercimek karisimi deniyorum. Sonucu bildiricem. 🙂

Reklamlar

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap /  Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap /  Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap /  Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap /  Değiştir )

Connecting to %s