Kabak tatlisi


Ceyrek kabak fazla olmaz diye kabak aldim, dunyanin tatlisi cikti. Neyse, uzatmadan konuya giricem.

Malzemeler:

  • Ceyrek kabak (Tercihen soyulmus, temizlenmis)
  • Iki su bardagi seker
  • Ogutulmus ceviz

Kabaklari kabak tatlisi goruntusu verecek sekilde dilimliyoruz. (Dedeme burdan sevgilerimi sunarim, minicik minicik dilimlerdi kabaklari) Buyukce bir tencereye bunlari aliyoruz, uzerine toz sekeri ekliyoruz. Bu sekilde 3-4 saat bekletiyoruz. Su eklemek yok, kendi suyunu veriyor zaten. Sonra bunlari kisik ateste pisiriyoruz. Suyunu cok saldilarsa tencere kapagini acip suyunun buharlasmasini bekliyoruz. Pistikten sonra sogumaya birakiyoruz. Uzerine ceviz serpiyoruz. Bu kadar.

Reklamlar

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Connecting to %s