Zeytinyagli taze fasulye


Malzemeler:

  • 1-1.5 kg taze fasulye
  • Uc tane orta boy domates
  • Bir tane orta boy sogan
  • Zeytinyagi
  • Tuz

Taze fasulyenin duruma gore on isleme ihtiyaci var. Eger fasulyeyi kirinca yanindan iplik gibi bir seyler cikiyorsa bicakla fasulyenin sagini solunu temizlemek gerekiyor. Bu yoksa fasulyeyi bir sefer enine, cikan parcalari da boyuna bolerek dorde ayirmak lazim. Bu yemek duduklu tencerede pisirmek pisirme suresini ciddi kisaltiyormus. (Ben vaktim olmadigi icin cok sevmeyerek de olsa duduklu kullandim. Kisik ateste yaklasik 30-40 dk boyle yapinca.)

Fasulye temizlendikten sonra domatesi ve sogani soy, robottan gecir. Bunlari zeytinyaginda kavur. Uzerine ayiklanmis fasulyeyi ve tuz ekle. Kucuk bir su bardagi su koy. Bundan sonra sonra tencereyi kapat ve pismeye birak.

Reklamlar

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Connecting to %s