Malzemeler:
- 1-1.5 kg taze fasulye
- Uc tane orta boy domates
- Bir tane orta boy sogan
- Zeytinyagi
- Tuz
Taze fasulyenin duruma gore on isleme ihtiyaci var. Eger fasulyeyi kirinca yanindan iplik gibi bir seyler cikiyorsa bicakla fasulyenin sagini solunu temizlemek gerekiyor. Bu yoksa fasulyeyi bir sefer enine, cikan parcalari da boyuna bolerek dorde ayirmak lazim. Bu yemek duduklu tencerede pisirmek pisirme suresini ciddi kisaltiyormus. (Ben vaktim olmadigi icin cok sevmeyerek de olsa duduklu kullandim. Kisik ateste yaklasik 30-40 dk boyle yapinca.)
Fasulye temizlendikten sonra domatesi ve sogani soy, robottan gecir. Bunlari zeytinyaginda kavur. Uzerine ayiklanmis fasulyeyi ve tuz ekle. Kucuk bir su bardagi su koy. Bundan sonra sonra tencereyi kapat ve pismeye birak.
Reklamlar