Ayva tatlisi


Tarif surdan.

Tabii ki seker oranini yari yariya dusurerek kullandim, soylemeye gerek bile gormuyorum.

Tarifte yazmayan ve benim gibi bi insanda dogal olarak soru isareti uyandiran kisim bu ayvalarin icinde bekledikleri limonlu su icerisinde pisip pismeyecegi gercegiydi. Bu konuda detayli bi bilgi bulamadim. Tabii ki limonlu suyu kullandim ve hatta uzerine su ilave ettim ayvalar tam pissin diye. Tadina baktim, limon tadi yok. Allah utandirmasin, ne diyim ben.

Renk alma islemi icin tarifte tabii ki sure belirtilmemis. Bu yuzden kaynattikca kaynattim ben ayvalari. Su anda mecburiyetten (bkz. bulasik makinesi) suyun icinde bekliyorlar. Suyun icerisinde bekledikleri surede de renklerini aliyor olabilirler, cok emin degilim. Bir iki tane fazladan karanfil koymus olabilirim tabii renk vs isi icin 😛

Reklamlar

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Connecting to %s